TEČAJ TRIGGER POINT – MIOFASCIALNIH PROŽILNIH TOČK

Trigger point terapija je manualna tehnika pritiskanja na miofascialne prožilne točke, ki jo uporabljamo za zmanjšanje napetosti v mišicah. Točke nastanejo pri poškodbah mišic in skeleta, pri preobremenitvi ali pri dolgotrajnih ponavljajočih gibih posameznih delov telesa. Posledično točke postanejo občutljive, boleče ter lahko ovirajo mišično delovanje. Mišična vlakna se zaklenejo v skrčenem ali raztegnjenem položaju in povzročajo lokalno ali preneseno bolečino. Pri terapiji je namen sproščanje prožilne točke, raztezanje mišice in popraviti nepravilne navade, zaradi katerih privede do miofascialnega bolečinskega sindroma.

Ljubljana: 1.modul – 24. in 25. september
2.modul – 8. in 9. oktober

Maribor: 1.modul – 1. in 2. oktober
2.modul – 8. in 9. oktober

TEČAJ KINEZIOTAPINGA

Kineziotaping je vedno bolj priznan način zdravljenja oz. pomoči pri zdravljenju različnih poškodb mišično-sklepnega sistema, vnetih stanj in seveda športnih poškodb. Uporablja se za lajšanje bolečine in sproščanja mišic. Z aplikacijo traku nudimo oporo sklepom in mišicam, brez negativnega vpliva na krvno cirkulacijo in obseg gibanja. Kineziološki trakovi pospešijo človekov naravni proces zdravljenja, saj vplivajo na živčni sistem, pretok venske krvi in pretok limfe ter uravnavajo lokalno telesno temperaturo.

Ljubljana: 1. in 2.oktober
Maribor: 22. in 23. oktober

Posebne ugodnosti za naše tečajnike

Na tečajih dobite vse potrebne pripomočke za delo (interno gradivo oz. skripta, masažna miza, olje, trakovi). Udeleženci tečaja športne masaže dobijo še video posnetke prijemov in tehnik. Vsako sredo pa imate možnost brezplačnih vaj, ki so namenjene poglabljanju znanja. Vaje potekajo v naših prostorih, na voljo vam je tudi naša oprema. Vaje so namenjene samostojnemu poglabljanju znanja, niso vodene.

Pošlji prijavo ali povpraševanje

Pošljite nam sporočilo. Trudimo se odgovoriti v najkrajšem času.

Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.

    Za več informacij pokličite

    031 329 292

    Za več informacij nam pišite

    hello@kinetiko.si